ANSA va efectua mai multe controale asupra calității produselor alimentare vândute de comercianți în stradă

În urma plângerilor depuse la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), inspectorii au constatat mai multe cazuri de încălcare a legislației în domeniul comerțului ambulant cu produse alimentare. Directorul General al Agenției a emis un ordin privind intensificarea controalelor în unitățile de comerț ambulant.

Conform ordinului,  în perioada 12 iulie-15 septembrie, curent, subdiviziunile teritoriale și municipale pentru Siguranţa Alimentelor vor efectua controalele oficiale asupra unităţilor din domeniul alimentar cu risc sporit: unitățile de comerț ambulant (tarabe, tonete și alte puncte mobile de comerț), unităţi de alimentaţie publică (fast-food, catering, ş.a.).

În vederea respectării legislaţiei şi reglementărilor din domeniul siguranței alimentelor de sezon cu risc sporit,  de asemenea, vor fi verificați agenții economice care comercializeaă apă potabila, gheață, cvas, băuturi carbogazoase pe baze de arome și îndulcitori, înghețată, produse de patiserie și panificație ușor alterabile.

În caz de suspiciuni rezonabile și în cadrul programelor Naționale de monitorizare și supraveghere in domeniul siguranței alimentelor, inspectorii vor examina probe de control a produselor alimentare expuse comercializării în aceste unități de comerț.

În perioada 16 – 20 iulie, se vor derula controale și vor preleva probe de la instalațiile comerciale ambulante de bere, cvas și alte băuturi. În același timp, se vor verifica condițiile de producere la întreprinderi de îmbuteliere a băuturilor răcoritoare.

În cazul în care vor fi depistate neconformități, vor fi aplicate amenzi în funcție de gravitatea încălcării legislației, iar produsele alimentare vor fi retrase din comerț.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *