Principală  —  IMPORTANTE   —   ANSA susține că a depistat…

ANSA susține că a depistat prezența substanțelor care pot provoca alergii sau intoleranţă la unele categorii de consumatori în trei sortimente de bomboane de la „Bucuria”: produsele vor fi retrase de pe piață

Imagine-simbol. Sursa foto: greensugar.ro

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a depistat prezența substanțelor care pot provoca alergii sau intoleranţă la unele categorii de consumatori în unele produse de cofetărie plasate pe piață. Este vorba despre bomboanele Victorița, Gloria și Originale produse de Bucuria.

ANSA menționează că SA „Bucuria” a inițiat procedura de retragere de pe piață și rechemare de la consumatori a produselor menționate.

Astfel, potrivit ANSA, a fost depistă prezența substanțelor care pot provoca alergii sau intoleranţă la unele categorii de consumatori la următoarele produse:

1. Bomboane Gloria caprice (trandafir) – prezența proteinelor din lapte nedeclarate;

2. Bomboane Victorița – prezența proteinelor din lapte nedeclarat;

3. Bomboane Originale – prezența urmelor de proteine din ou nedeclarate.

„În conformitate cu legislația în vigoare operatorii din domeniul alimentar sunt responsabili de informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare și indicarea pe eticheta produselor a informației privind prezența oricărui ingredient care provoacă alergii sau intoleranţă precum și/sau a informaţiei privind prezenţa posibilă şi neintenţionată a acestora”, anunță ANSA.

Totodată, ANSA menționează că, substanțele depistate nu prezintă pericol pentru sănătatea populației cu excepția consumatorilor cu alergii/intoleranțe la proteine din lapte și/sau proteine din ou.

În acest context, SA Bucuria a venit cu un mesaj pentru consumatori în care menționează că produse menționate pot fi returnate la unitatea comercială de unde au fost procurate, prezentând documentul confirmativ.

„SA Bucuria tratează siguranța consumatorilor minuțios și, urmare, atenționează persoanele alergice la lapte și ouă să nu le consume. Dacă este cazul, aceste produse pot fi returnate la unitatea comercială de unde au fost procurate, prezentând documentul confirmativ”, se arată în mesajul SA Bucuria.