Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ANSA anunță că a dispus…

ANSA anunță că a dispus retragerea din comerț a trei loturi de vin neconforme, ale unui producător din Orhei

Imagine simbol. Sursa foto: Digi24

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a dispus retragerea din comerț a trei loturi de vin ale producătorului „Orhei-Vin” SA , după ce inspectorii Agenției au depistat în compoziția lor necorespunderea concentrației în masă a zaharurilor și depășirea limitei admisibile a concentrației în masă a diglucozidului de malvidină. Potrivit ANSA, cele trei loturi de vin neconforme, retrase din comerț, vor fi restituite producătorului, pentru a fi supuse procedurii de nimicire sau utilizare în alte scopuri.

În cadrul realizării Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul controlului siguranței și calității alcoolului etilic, producției alcoolice, produselor vitivinicole și berii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că au fost depistate 3 loturi de vinuri neconforme îmbuteliate în butelii PET cu capacitatea de 1,5 l de marca „HAI DAVAI” a producătorului „Orhei-Vin” SA și anume:

1) Vin alb demidulce „Sauvignon” L. 19,

2) Vin roz demidulce „Isabella” L. 23,

3) Vin roșu sec „Cabernet”, L.24,

„Lotul de vin roz și alb a fost identificat neconform după necorespunderea concentrației în masă a zaharurilor, indicând prezența edulcoranților (îndulcitorii acesulfam și zaharină), ceea ce contravine prevederilor legislației.

Lotul de vin roșu este neconform prin depășirea de 3,66 ori a limitei admisibile a concentrației în masă a diglucozidului de malvidină, indicând valoarea de 55,0 mg/dm3 la norma de 15,0 mg/dm3”, anunță ANSA.

Astfel, ANSA a dispus retragerea din comerț a loturilor neconforme și restituirea lor producătorului, pentru a fi supuse procedurii de nimicire sau utilizare în alte scopuri. Persoanele care au achiziționat produse din loturile date sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, la numărul de telefon: 0(22) 26 46 43, Linia Verde: 0 800 800 33, Viber: 067675544 sau e-mail: sesizare@ansa.gov.md.