Principală  —  IMPORTANTE   —   ANRE a avizat tarifele pentru…

ANRE a avizat tarifele pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către doi operatori

Sursa foto: Profimedia Images

Membrii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au avizat în ședința de vineri, 7 iulie, tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate.

Astfel, pentru serviciul public de alimentare furnizat de Î.M. „Apă-Canal” Vulcănești a fost aprobat prețul de 29,02 lei/m3, iar pentru serviciul public de canalizare – 28,26 lei/m3.

Pentru serviciul public de alimentare cu apă furnizat de Î.M. „Gospodăria Comunal-Locativă Briceni” – 25,16 lei/m3, iar pentru serviciul public de canalizare a fost aprobat tariful de 35,97 lei/m3.

De asemenea, a fost emis Avizul privind cuantumul cheltuielilor de bază pentru anul 2023, aferente serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare furnizat/prestat de către Î.M. „Apă-Canal Dondușeni”: pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă – 3 333,9 mii lei, cu 1169,4 mii lei mai puțin decât valoarea solicitată; pentru serviciul public de canalizare – 2 526,9 mii lei, cu 701 mii lei mai puțin decât valoarea solicitată.

„Cheltuielile de bază au fost examinate separat pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă și serviciul public de canalizare. La determinarea cheltuielilor de bază s-a ținut cont de consumul efectiv înregistrat de către operator, precum și de cheltuielile strict necesare pentru desfășurarea activității”, se spune într-un comunicat al ANRE.

Proiectele de hotărâre cu privire la avizarea tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate au fost publicate pe site-ul ANRE la sfârșitul lunii iunie.