Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Angajații MAI, implicați în măsuri…

Angajații MAI, implicați în măsuri de prevenire și combatere a COVID-19, vor fi remunerați pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din domeniul ordinii și securității publice vor primi sporul de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 24 august, de Executiv.

Potrivit unei note informative a Guvernului, proiectul aprobat prevede alocarea a circa șapte milioane 847 mii de lei din fondul de intervenție al Guvernului, dintre care șapte milioane 470 de mii de lei vor fi acordate Inspectoratului General al Poliției (IGP), iar circa 376,2 mii de lei – Inspectoratului General de Carabinieri.

„Banii vor fi folosiți pentru acordarea sporului de compensare celor 5 524 de angajați implicați în măsuri de prevenire și combatere a COVID-19, în perioada 14-23 februarie 2022”, susțin reprezentanții Executivului.

Cheltuielile menționate vor fi finanțate de Ministerul Finanțelor, potrivit documentului aprobat.

Guvernul menționează că pentru achitarea sporului prenotat nu au fost aprobate mijloace financiare în bugetul MAI, dat fiind faptul că nu este un spor cu caracter permanent și se achită doar după stabilirea categoriilor de beneficiari de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).