Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Angajații din sfera serviciilor publice…

Angajații din sfera serviciilor publice vor putea beneficia de locuințe sociale

Sursa: MIDR

Modul de atribuire a locuințelor sociale va fi revăzut. Guvernul a aprobat miercuri, 7 iunie, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, modificarea Legii cu privire la locuințe.

Astfel, este extins criteriul financiar de eligibilitate, care va oferi angajaților din sfera serviciilor publice dreptul de a beneficia de locuințe sociale. Totodată, autoritățile publice locale vor putea monitoriza periodic, cel puțin o dată la doi ani, parcursul derulării contractului de locațiune, dar și a condițiilor economice și sociale ale beneficiarilor de locuințe sociale.

De asemenea, proiectul prevede revizuirea și ajustarea prevederilor Legii cu privire la locuințe sub aspectul administrării fondului locativ, conform procedurilor reglementate de Legea cu privire la condominiu, ceea ce va asigura transparența în procesul de administrare a fondului locativ. 

„Oferirea dreptului angajaților din sfera serviciilor publice de a beneficia de locuințe sociale va conduce la atragerea personalului calificat în raioanele țării pentru a activa în domeniul medicinei, învățământului, asistenței sociale, cercetării, sportului și administrației publice locale”, susține ministra Lilia Dabija.

Conform Ministerului, noile prevederi vor aduce mai multă claritate asupra condițiilor de atribuire a locuințelor sociale, modului de evidență a persoanelor care necesită îmbunătățirea condițiilor de trai, precum și procedurii de monitorizare a aplicării normelor legale la atribuirea locuințelor sociale.