Andrei Năstase: „În ultimele săptămâni, angajații Primăriei au semnat sute de acte permisive ilegale”

Andrei Năstase, primarul ales al mun.Chișinău, a convocat astăzi, 13 iunie, o conferință de presă urgentă, în apropierea străzii Bogdan Voievod, acolo unde, potrivit lui, este construit ilegal un bloc multietajat. Năstase susține că în ultimele săptămâni, angajații Primăriei ar fi semnat „sute de acte permisive ilegale”, iar din cauza că validarea mandatul său de primar este tergiversată, nu poate interveni pentru a stopa ilegalitățile.

Potrivit lui Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, actul permisiv cu privire la construcția blocului locativ cu mai multe etaje de pe strada Bogdan Voievod 1 a fost emis pe 23 aprilie 2018, „cu încălcarea prevederilor legale și în toiul campaniei electorale”.

„A fost aprobată construirea unui ansamblu rezidențial cu 15 etaje. Există o încălcare: acest certificat de urbanism nu ar trebui să fie eliberat pentru această zonă − C4, unde se permite construcția unor spații comerciale și nicidecum construirea unor blocuri locative multitejate. Pentru a porni construcția este necesar să fie schimbat planul urbanistic zonal și acestei zone să-i fie atribuit codul R6 − R7, ceea ce presupune zonă rezidențială cu densitatea medie și mare”, a declarat Slusari.

Schimbarea codului zonal din C4 în R6 a fost inclus în ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău de mâine, 14 iunie. Astfel, autorizația ar fi fost eliberată cu trei luni înaintea adoptării presupusului act de schimbare a codului zonal.

Slusari a mai adăugat că, în ultimele săptămâni, angajații Primăriei ar fi semnat sute, „poate chiar mii” de astfel de acte permisive ilegale. „Pe banda rulantă sunt puse sute, dar probabil și mii de documente permisive care se semnează cu viteza cosmică, cu viteza luminii, deoarece știu că, în momentul în care Andrei Năstase intră în funcție, „lafaua” s-a terminat pentru dânșii”, a declarat reprezentantul Platformei DA.

La rândul său, primarul ales Andrei Năstase s-a arătat nemulțumit de faptul că până acum nu i-a fost validat mandatul de edil, deși victoria sa la alegeri a fost anunțată mai mult de o săptămână în urmă.

„Un primar ales fără un mandat validat nu poate interveni  în interesul oamenilor, în interesul cetățenilor, în interesul municipalității”, a declarat Andrei Năstase.

Mâine, 14 iunie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. În ordinea de zi a ședinței sunt propuse spre examinare 36 de subiecte.

Foto: privesc.eu

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *