Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasadorul Franței în R. Moldova…

Ambasadorul Franței în R. Moldova a fost decorat de către MAEIE cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

Foto: MAEIE

Ambasadorul Republicii Franceze în R. Moldova, Pascal Le Deunff, a fost decorat de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi – cea mai înaltă distincție a ministerului de Externe „pentru impulsul semnificativ înregistrat în ultima perioadă în relațiile moldo-franceze”.

În contextul vizitei de rămas bun, ministrul de Externe a menționat contribuția semnificativă a diplomatului francez privind decizia Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a opera în R. Moldova, sprijinul pentru combaterea corupției și atragerea de noi investiții franceze în economia moldovenească.

„R. Moldova și Franța sunt mai apropiate ca niciodată, dovadă în acest sens fiind întrevederea președintei Maia Sandu cu omologul său francez Emmanuel Macron, din februarie 2021, la Paris, și vizita recentă la Chișinău a ministrului pentru Europa și afaceri externe al Franței, Jean-Yves Le Drian”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu în cadrul ceremoniei de conferire a distincției.

Potrivit MAEIE, Medalia „Meritul diplomatic”, în trei clase, se conferă personalului instituțiilor serviciului diplomatic al R. Moldova, precum şi altor cetățeni pentru exercitarea exemplară a atribuțiilor de serviciu, merite deosebite în apărarea şi promovarea pe plan extern a intereselor naționale ale R. Moldova, protejarea drepturilor şi intereselor cetățenilor țării noastre în străinătate, promovarea relațiilor bilaterale şi multilaterale politice, comerciale, economice, culturale şi științifice ale R. Moldova cu statele lumii şi organizațiile internaționale, precum și pentru promovarea unei imagini favorabile a țării peste hotare.