Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasada R. Moldova în Ucraina…

Ambasada R. Moldova în Ucraina anunță că de vineri își reia activitatea la Kiev în format deplin

Ambasada R. Moldova în Ucraina anunță că din 15 aprilie 2022 își va relua activitatea la Kiev în format deplin. Tot din 15 aprilie, secția consulară a Ambasadei va relua prestarea serviciilor consulare la Kiev, revenind de la Cernăuți, unde a activat temporar.

Consulatul R. Moldova de la Odesa continuă să activeze în regim obișnuit, mai anunță Ambasada.

„Solicităm respectuos ca toate apelurile pentru programare și acordarea serviciilor consulare să fie adresate la numărul de telefon + 38 044 521 22 79 și la adresa de email – kiev@mfa.gov.md
Linia de urgență a Ambasadei: + 38 068 384 2016”, se arată în comunicatul Ambasadei R. Moldova în Ucraina.

Ambasada R. Moldova în Ucraina a anunța pe 3 martie că își sistează temporar activitatea, din motive de securitate, iar la 12 martie, secția consulară a Ambasadei a anunțat că va presta serviciile consulare în or. Cernăuți.

La 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei. La a 49-a zi de război, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate.

Potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, de la începutul războiului provocat de Rusia în Ucraina, cel puțin 1.842 de civili (inclusiv 148 de copii) au murit și alte 2.493 de persoane au fost rănite (inclusiv 233 de copii).

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina