• Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785
  de
  vizualizări
  31 octombrie 2020 | 17:40

  Încă 19 decese au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 31 octombrie, ducând bilanțul morților la nivel național la 1785.

  Potrivit (MSMPS), este vorba de:

  Deces 1767: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat, nefropatie diabetică.

  Deces 1768: Bărbat de 80 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 1769: Bărbat de 72 ani, din mun. Comrat, transferat din SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 3 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 1770: Femeie de 69 ani, din r-nul Vulcănești, transferată din SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 18 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate, insuficiență renală cronică.

  Deces 1771: Bărbat de 66 ani, din mun. Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 26 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, obezitate.

  Deces 1772: Bărbat de 71 ani, din r-nul Strășeni, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, nefropatie diabetică.

  Deces 1773: Femeie de 70 ani, din r-nul Glodeni, internată la SR Glodeni, pe 27 octombrie. Comorbidități: leucemie mieloidă cronică.

  Deces 1774: Femeie de 79 ani, din r-nul Glodeni, internată la SR Glodeni, pe 17 octombrie. Comorbidități:  cardiopatie mixtă.

  Deces 1775: Bărbat de 66 ani, din r-nul Leova, internat la SR Leova, pe 17 septembrie. Comorbidități:  angină pectorală de efort, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

  Deces 1776: : Femeie de 81 ani, din r-nul Ungheni, internată la SR Ungheni, pe 19 octombrie. Comorbidități:  cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială.

  Deces 1777: Bărbat de 60 ani, din r-nul Transnistria. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat.

  Deces 1778: Femeie de 63 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă cronică.

  Deces 1779: Bărbat de 42 ani, din mun. Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 10 octombrie, cu insuficiență respiratorie acută, pneumonie virală bilaterală.

  Deces 1780: Bărbat de 60 ani, din r-nul Strășeni, internat la SR Strășeni, pe 28 octombrie. Comorbidități: mielom multiplu, hepatită cronică.

  Deces 1781: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 17 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 1782: Bărbat de 77 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă.

  Deces 1783: Bărbat de 71 ani, din r-nul Ialoveni, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 octombrie. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 1784: Femeie de 78 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 22 octombrie. Comorbidități: angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă, obezitate.

  Deces 1785: Cu profund regret, MSMPS informează despre decesul dlui Dumitru Daraban în vârstă de 62 ani, care a activat în calitate de medic neurolog în Departamentul AMSA, în cadrul Spitalului Clinic Bălți. Acesta a fost transferat la data de  09 octombrie, de la Spitalul Clinic Bălți, la Institutul de Medicină Urgentă. Exprimăm sincere condoleanțe și compasiune familiei și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 76 040 cazuri.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Votat în lectura finală: Serviciile paliative vor fi distinse printre serviciile medicale de bază în sistemul național de sănătate

  Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege prin care serviciile paliative vor fi distinse printre serviciile de bază prestate în sistemul de sănătate. Documentul răspunde recomandărilor Organizaț…
  Votat în lectura finală: Serviciile paliative vor fi distinse printre serviciile medicale de bază în sistemul național de sănătate

  Ce spune Curtea Constituțională despre o eventuală ședință privind validarea mandatului preşedintelui Maia Sandu

  Magistrații Curții Constituționale (CC) ar putea examina vineri, 4 decembrie, Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru validarea alegerilor și vali…
  Ce spune Curtea Constituțională despre o eventuală ședință privind validarea mandatului preşedintelui Maia Sandu

  Parlamentul a aprobat un proiect care va reglementa activitatea medicilor veterinari de liberă practică

  Deputații au votat, în două lecturi, un proiect de lege care va reglementa activitatea medicilor veterinati de liberă practică. Proiectul pentru modificarea Legii privind activitatea sanitar-veterinară urmăreșt…
  Parlamentul a aprobat un proiect care va reglementa activitatea medicilor veterinari de liberă practică

  Maia Sandu, la discuții cu Ambasadorul Confederației Elvețiene: „Am accentuat că voi duce o politică externă activă”

  Președinta aleasă Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Claude Wild. Cei doi au discutat despre dezvoltarea relațiilor de cooperare, dar…
  Maia Sandu, la discuții cu Ambasadorul Confederației Elvețiene: „Am accentuat că voi duce o politică externă activă”

  COVID-19 a răpus încă 20 de moldoveni

  În ultimele 24 de ore, COVID-19 a făcut alte 20 de victime în Republica Moldova. Bilanțul total al celor răpuși de boală a ajuns la 2229. Datele despre ultimele victime: Deces 2210: Bărbat de 66 ani, din r-nu…
  COVID-19 a răpus încă 20 de moldoveni

  Stația de troleibuz de lângă centrul comercial Gemeni se transferă lângă Sun City

  Stația de troleibuz de lângă centrul comercial „Gemeni”, situată pe strada A. Pușkin intersecție cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt se transferă în preajma centrului comercial „Sun City”.  Anunțul a fo…
  Stația de troleibuz de lângă centrul comercial Gemeni se transferă lângă Sun City