Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerta cu bombă de la…

Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău, FALSĂ. Aeroportul își reia activitatea în regim normal

Poliția de Frontieră a R. Moldova anunță că alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău, despre care s-a anunțat marți, 5 iulie, este falsă. Aeroportul Internațional Chișinău își reia activitatea în regim normal.

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au fost ridicați pe alarmă marți, 5 iulie, la ora 14:10, pe motivul parvenirii unui mesaj de amenințare teroristă.

„Tot personalul din Aeroport, dar și călătorii au fost evacuați de urgență, la fața locului fiind prezente instituțiile specializate ale MAI în vederea verificărilor.

În aceste circumstanțe, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar oprită, ceea ce înseamnă că unele curse vor fi efectuate cu întârzieri”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Aceasta a fost a treia alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău în mai puțin de 48 de ore. Luni, 4 iulie, Poliția de Frontieră a R. Moldova a fost alertată despre prezența explozibilului pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, polițiștii de frontieră au anunțat că în urma verificărilor nu au fost depistate careva dispozitive explozive. În seara aceleași zile, Poliția de Frontieră a anunțat despre a doua alertă cu bombă la aeroport, iar peste trei ore au anunțat că și aceasta a fost falsă.

Poliția R. Moldova a anunțat că, în jurul orei 14:05, a fost sesizată, prin intermediul poștei electronice, că mai multe instituții ale statului (Parlament, Guvern, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale, Aeroportul Internațional Chișinău) ar fi minate.

„La fața locului au fost orientate serviciile specializate pentru a stabili toate circumstanțele”, anunță oamenii legii într-un comunicat.