Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alcool și produse de tutungerie…

Alcool și produse de tutungerie în valoare de circa 100 de mii de lei, ridicate de polițiști. Doi bărbați sunt cercetați pentru încălcarea legislației privind fabricarea și circulația produselor

Sursa: politia.md

Poliția anunță marți, 2 mai, că ofițerii Direcției investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații (INI) au deconspirat activitatea infracțională a doi bărbați care au pus la cale o schemă frauduloasă de contrafacere și comercializare a alcoolului etilic și a produselor de tutungerie. Valoarea estimativă a mărfurilor ridicate în urma perchezițiilor efectuate este de aproximativ 100 000 de lei, precizează Inspectoratul General al Poliției (IGP) într-un comunicat.

Oamenii legii au documentat activitatea ilicită pe parcursul lunii aprilie, în urma căreia au stabilit că doi bărbați de 34 de ani și 46 de ani ar deține o linie clandestină de producere a alcoolului etilic prin contrafacere sub diferite mărci comerciale autohtone.

Totodată, suspecții ar fi intenționat să comercializeze produse de tutungerie, atât pe piața internă, cât și peste hotarele țării în urma eludării controlului vamal.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii informează că au depistat și ridicat 10 000 de țigarete de diverse mărci (inclusiv fără timbre de acciz), aproape 240 de litri de lichid „cu miros specific de alcool” în diferite vase din masă plastică și sticlă, 30 de litri de lichid incolor „cu miros specific de alcool”, diverse esențe predestinate pentru contrafacerea divinului, precum și accesorii folosite la contrafacerea producției alcoolice.

Valoarea estimativă a mărfurilor ridicate constituie aproximativ 100 000 de lei, menționează Poliția.

Suspecții sunt cercetați contravențional pentru încălcarea legislaţiei cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic și producţiei alcoolice.

Polițiștii continuă să efectueze acțiuni  pentru stabilirea și implicarea altor persoane în activitatea infracțională.