Activistul care l-a agresat pe deputatul Sîrbu, reținut. Poliția a inițiat o cauză penală

Activistul Pavel Grigorciuc, care l-a agresat pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a fost reținut de forțele de ordine. Inspectoratul General al Poliției informează că a inițiat o cauză penală, iar bănuitul riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 5 ani.

Potrivit poliției, soția deputatului a apelat la serviciu 112 și a anunțat despre agresarea lui Sergiu Sîrbu, ea fiind una dintre martorii incidentului.

Poliția s-a deplasat la Institutul de Medicină de Urgență, unde a fost internat deputatul, pentru audiere și stabilirea tuturor circumstanțelor pe caz.

„În cadrul cercetărilor preliminarii s-a constatat ca cetățeanul Pavel Grigorciuc este recidivist, el având o condamnare anterioara de 4 ani cu suspendarea executării pedepsei, pentru acte de huliganism în 2014 și dezordini în masă în anul 2015. Cu detalii vom reveni ulterior, după audierea altor martori și stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc fapta investigată”, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital după ce ar fi fost bătut de activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM. Incidentul a avut loc imediat după ședința Parlamentului.

Pavel Grigorciuc a publicat pe Facebook o postare în care recunoaște că l-a pălmuit pe Sergiu Sârbu, după ce deputatul l-ar fi insultat. Grigorciuc susține însă că i-a dat doar o palmă lui Sergiu Sîrbu, asta deși soția deputatului ne-a comunicat că acesta se află în stare gravă la spital.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *