Principală  —  IMPORTANTE   —   AAC anunță motivul anulării mai…

AAC anunță motivul anulării mai multor zboruri de către compania „Air Moldova”

Sursa: Chisinau International Airport, Moldova/Facebook

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) vine cu precizări în legătură cu „anularea în cascadă a zborurilor” de către compania aeriană „Air Moldova” începând cu data de 3 martie. Astfel, potrivit AAC, această situație este cauzată de o „aeronavă intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave care erau încadrate în rețeaua de zboruri a companiei, care a creat modificări semnificative a grilei de zboruri”.

Reprezentanții Autorității susțin că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian, inclusiv ultimele cazuri din februarie și martie curent, și anunță că au demarat „o anchetă în scopul stabilirii dacă deciziile companiei sunt luate cu bună-credință”.

În contextul anulării mai multor curse,  Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă pasagerii să urmeze următoarele etape în cazul reținerii sau anulării zborului:

  • În cazul anulării unui zbor regulat, consultați site-ul www.caa.md, Protecția consumatorilor, zboruri anulate – https://www.caa.md/zboruri-anulate-3-30
  • În cazul întârzierii unui zbor regulat, consultați site-ul www.caa.md, Protecția consumatorilor, zboruri întârziate https://www.caa.md/zboruri-intirziate-3-29
  • În cazurile când pasagerul a procurat un bilet de avion de la compania aeriană, pentru o cursă regulată, asistența urmează a fi oferită de către compania dată. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chişinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație, susține AAC.
  • Conform Autorității, în cazul unei curse neregulate, charter, atunci când pasagerul a procurat un pachet turistic, prin intermediul unei agenții de turism și nu are legătură directă contractuală cu compania aeriană, asistența va fi acordată de către agenția turistică. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa agenției de turism, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile.

Compania „Air Moldova” a anunțat că anulează mai multe zboruri planificate pentru zilele de marți și miercuri, 7-8 martie.

Astfel, potrivit companiei, pentru data de 7 martie 2023, sunt anulate zborurile spre/din:

  • Dusseldorf, Paris, Istanbul

Pentru data de 8 martie 2023, sunt anulate zborurile spre/din:

  • Londra, Tbilisi, Dusseldorf, Roma

„Stimați pasageri, ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vă rugăm să verificați cu atenție notificările primite la adresa de email. Vom informa regulat despre schimbările de orar. Vom oferi asisteța necesară în conformitate cu drepturile pasagerilor.

Dacă ați primit o notificare la adresa de email despre anularea zborului dumneavoastră vă rugăm să urmați instrucțiunile primite. Pentru asistență și informații vă rugăm să apelați Call Centr-ul la nr de telefon: 022830830, care activează în aceste momente 24/24. (liniile sunt în continuare suprasolicitate, vă rugăm să așteptați până apelul va fi procesat). Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere!”, arată o notă informativă a companiei.

În urmă cu trei zile, compania „Air Moldova” anunța că anulează mai multe curse aeriene, planificate pentru zilele de 4, 5 și 6 martie 2023. Compania susținea că „este nevoită să opereze zborurile planificate cu o deficiență de flotă” și că lucra pentru „a restabili frecvența zborurilor”.

Compania „Air Moldova” anulează mai multe curse aeriene planificate pentru următoarele două zile