A fost lansată prima expoziție fotografică realizată de șase femei fotografe

Astăzi, 18 ianuarie, în incinta sediului central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău a fost lansată prima expoziție fotografică, realizată în exclusivitate de șase femei fotografe din R. Moldova sub ghidajul a două fotografe cunoscute din România – Ioana Moldovan și Ioana Cîrlig.

Proiectele fotografice au fost documentate timp de patru luni, iar autorii își propun să aducă în vizorul societății și al autorităților probleme și tematici, precum: strămutarea satelor în urma inundațiilor, drumul laptelui de la producător la consumator, viața cotidiană și provocările persoanelor cu nevoi speciale, comunitățile de moldoveni și muncile lor în Portugalia.

Participantele au fost selectate în cadrul unui program de instruiri și burse, menit să susțină fotografia documentară și fotojurnalismul în rândurile femeilor din Republica Moldova. Valoarea totală a burselor a fost de 4500 de dolari.

Expoziția de fotografii organizată de Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” va putea fi vizitată în perioada 18-31 ianuarie. Evenimentul este susținut financiar de către Black Sea Trust for Regional Cooperation, a project of the German Marshall Fund of the United States.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *