Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A crescut numărul de solicitări…

A crescut numărul de solicitări pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova

Imagine simbol

În legătură cu creșterea numărului de solicitări pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei R. Moldova, Agenția Servicii Publice (ASP) informează că cererile pot fi depuse la orice centru multifuncțional din țară, începând cu data de 3 ianuarie 2023, se anunță într-un comunicat de presă.

„Pe parcursul anului 2022, în contextul evenimentelor din Ucraina s-a atestat o creștere semnificativă a numărului de aplicanți la cetățenia R. Moldova. Potrivit datelor din Registrul de stat al populației, în raport cu anul 2021, în anul 2022 numărul cererilor pentru cetățenia R. Moldova a crescut de la 7168 la 10799”, informează ASP.

În aceste condiții, „a fost luată decizia ca cetățenii să aibă posibilitatea să depună cererile de dobândire și redobândire a cetățeniei R. Moldova la toate centrele multifuncționale din țară și din municipiul Chișinău”. Anterior, în ceea ce privește municipiul Chișinău, cererile puteau fi depuse doar la Secția cetățenie a Agenției Servicii Publice, anunță ASP.

Potrivit ASP, începând cu data de 3 ianuarie 2023, centrele multifuncționale din mun. Chișinău vor presta spectrul complet de servicii în materie de cetățenie și anume, vor recepționa cererile pentru:

✔️ dobândirea cetățeniei R. Moldova prin recunoaștere;

✔️ dobândirea cetățeniei R. Moldova prin naturalizare;

✔️ redobândirea cetățeniei R. Moldova;

✔️ abrogarea Decretului sau a unei părți din Decretul Președintelui R. Moldova privind aprobarea renunțării la cetățenia R. Moldova;

✔️ determinarea apartenenței la cetățenia R. Moldova;

✔️ eliberarea adeverinței privind apartenenţa sau neapartenența persoanelor la cetățenia R. Moldova.