Principală  —  IMPORTANTE   —   A câștigat concursul. Vasilița a…

A câștigat concursul. Vasilița a devenit oficial director al Spitalului „Toma Ciorbă”

Sergiu Vasilița a fost desemnat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale câștigător al concursului pentru ocuparea funcţiei de director al IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Liviu Tozlovanu, care, la fel, a aspirat la acest post, a fost respins, în etapa finală ajungând doar Sergiu Vasilița.

El a fost numit director interimar al instituției medicale în aprilie curent, anterior fiind vicedirector medical la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Într-un articol publicat anterior despre averile directorilor de spitale din R. Moldova, ZdG a scris că veniturile acestuia pentru anul trecut au constituit puțin peste 348 de mii de lei, banii provenind din patru surse: Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul de Dermatologie și Maladii comunicabile, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și pensia de la Ministerul Apărării.

La bugetul familiei pentru 2019 s-a mai adăugat salariul de aproximativ 743 de mii de lei al soției, Galina Vasilița, angajată a unei bănci comerciale. Soția acestuia are de achitat, până în 2022, un credit de 86,6 mii de lei, luat în 2017, cu o rată a dobânzii de 11%. Totodată, soții Vasilița au în conturile bancare aproximativ 2,4 milioane de lei.

Familia Vasilița deține un apartament în valoare de 340 mii de lei, o altă avere imobiliară de peste un milion de lei, două terenuri agricole, unul intravilan și un automobil Volkswagen Passat fabricat în 2011 și achiziționat în 2015.