Principală  —  Ştiri  —  Social   —   70 de mii de dolari…

70 de mii de dolari pentru susținerea desfășurării procesului educațional la distanță

Foto: guardian.ng

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat într-un comunicat de presă că Parteneriatul Global pentru Educație prin intermediul UNICEF acordă 70 mii de dolari pentru susținerea desfășurării procesului educațional la distanță.

MECC a anunțat că din acești bani vor fi procurate 80 de unități de tehnică de calcul pentru profesori și elevi. De asemenea, vor fi procurate și distribuite pachete de suport pentru preșcolari și elevii claselor primare.

Tehnica procurată va fi transmisă instituțiilor de învățământ selectate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și MECC.

MECC a anunțat că în colaborare cu UNICEF Moldova va organiza, în perioada 21-23 aprilie, cursuri de formare a educatorilor privind organizarea și desfășurarea procesului educațional la distanță în instituțiile de educație timpurie, în condiții de carantină.

Operatorii de telefonie mobilă au acordat câte 50 de GB trafic Internet Mobil pentru cadrele didactice care au acces limitat la internet. De asemenea, MECC a anunțat despre faptul că mai multe fundații internaționale au donat 20 de laptopuri pentru cadrele didactice și 33 de tablete pentru elevii care nu dispun de tehnica necesară pentru a se integra în procesul educațional la distanță.