Principală  —  Ştiri  —  Social   —   50GB trafic Internet Mobil gratuit…

50GB trafic Internet Mobil gratuit pentru profesori. Cum pot fi accesați și până când?

Compania Orange Moldova a anunțat că va aloca, în campania „Conectăm profesorii”, câte 50 GB trafic Internet Mobil, gratuit, profesorilor care au acces limitat la internet şi au un număr de telefon activ Orange. Măsura vine întru sprijinirea cadrelor didactice, pentru a le oferi posibilitatea să asigure procesul de predare-învățare la distanță.

În ce perioadă se va desfășura campania?

Campania se va desfăşura în perioada 3-15 aprilie 2020. Traficul Internet Mobil va fi alocat de către Orange Moldova la data de 22 aprilie și va fi valabil timp de 2 luni din momentul alocării.

Cine poate beneficia de serviciul de internet mobil?

De serviciu pot beneficia profesorii care activează școli primare, gimnazii, licee publice şi private, care utilizează în activitate instrumente de predare la distanţă și care au acces limitat la internet. Lista acestora va fi întocmită de administrațiile instituțiilor de învățământ.

Cum are loc procesul de selecție?

Până la 15 aprilie 2020 administraţia școlii va scrie o solicitare în formă scrisă către Orange Moldova şi va completa un fişier cu datele solicitate. Ulterior, Centrul de Informaţii Universitare va colecta toate dosarele şi va verifica veridicitatea documentelor. Listele profesorilor vor fi transmise pentru alocarea traficului Internet Mobil către Orange Moldova, iar în momentul alocării, beneficiarii vor primi o notificare prin SMS.

Regulamentul cu privire la organizarea campaniei
„Conectăm profesorii”

Campania „Conectăm profesorii” este organizată în colaborare cu Centrul de Informaţii Universitare și Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Anterior, Orange Moldova a lansat campania „Solidari pentru Moldova” în care a anunțat oferirea unui suport de 10 milioane de lei în scopul depășirii pandemiei de Covid-19, două milioane de lei fiind oferiți pentru a asigura conexiune la internet instituțiilor medicale private și de stat, lucrătorilor medicali și profesorilor.