Principală  —  Ştiri  —  Social   —   5 iunie – Ziua Mondială…

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului. Sloganul din acest an este „Mai puțin plastic, mai multă biodiversitate”

Sursa foto: Profimedia Images

Pe data de 5 iunie este marcată Ziua Mondială a Mediului. Cu acest prilej, Ministerul Mediului, împreună cu instituțiile din subordine și cu partenerii din sectorul asociativ, au pregătit un program amplu, pe durata întregii săptămâni, de pe 5 până pe 10 iunie, care a fost denumită simbolic „Săptămâna Verde”. Potrivit Ministerului Mediului, sloganul din acest an, sub care se vor desfășura activitățile preconizate, este „Mai puțin plastic, mai multă biodiversitate”.

Astfel, potrivit programului de activități, Ministerul Mediului va organiza în această săptămână o excursie cu elevi și profesori la Rezervația Științifică „Codrii”, satul Lozova, r-nul Strășeni, o masa rotundă cu genericul: „Deșeurile – subiect al infracțiunilor de mediu”, un eveniment de inaugurare-amplasare a containerelor pentru colectarea separată a deșeurilor de plastic în punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți, r-nul Briceni, lansarea proiectului PNUD/GEF „Conservarea și gestionarea durabilă a zonelor umede cu accent pe zonele cu valoare naturală înaltă din bazinul râului Prut” și prezentarea unui studiu privind gestionarea deșeurilor din plastic.

„Pe parcursul anilor am fost niște consumatori indiferenți față de ceea ce ne-a oferit natura. Am distrus pădurile, am colmatat râurile și am acumulat gunoişte. Ceea ce trebuie acum să facem este să ne unim eforturile penru a reduce acele volume de gunoaie, trebuie să restabilim pădurile noastre și trebuie să avem ape cristaline”, a declarat ministra Mediului, Rodica Iordanca Iordanov.

Mesajul ministrei Mediului, Rodica Iordanca Iordanov, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului și cu invitația la Conferința de Mediu, din 5 iunie, care se înscrie în Agenda Săptămânii Verzi (5-10 iunie).