Principală  —  Ştiri  —  Social   —   49 de teste COVID-19 falsificate,…

49 de teste COVID-19 falsificate, depistate la trecerea frontierei de stat în zilele de weekend

Sursa: border.gov.md
Foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră anunță că în ziele de sâmbătă și duminică, angajații instituției au identificat în fluxul de călători 49 de persoane care au prezentat teste COVID-19, cu semne de falsificare. În toate cazurile au fost inițiate cercetări penale pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

„Alte 49 de falsuri în acte au fost înregistrate pe parcursul zilelor de weekend în mai multe puncte de trecere ale frontierei. Dintre persoanele documentate 48 sunt conaționali și unul este cetățean al Federației Ruse. Cei mai mulți din ei au obținut actele cu pricina prin intermediul persoanelor terțe. 20 de teste cu rezultatul negativ la Covid-19 au fost identificate în Aeroportul Internațional Chișinău, 16 în PTF Criva, celelalte în PTF Sculeni, Tudora, Giurgiulești-Galați”, se arată în nota emisă de Poliția de Frontieră.

Ca urmare a celor depistate polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se vor găsi vinovate, persoanele vizate riscă amendă conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.