Principală  —  IMPORTANTE   —   48 de mii de doze…

48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la sfârșitul lunii aprilie în R. Moldova

Foto: Digi 24

Autoritățile din Sănătate anunță că 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca urmează să fie livrate în R. Moldova până la sfârșitul lunii aprilie. Anunțul a fost de Alexei Ceban, coordonatorul grupului de comunicare privind imunizarea COVID-19.

Livrarea urmează să fie făcută prin intermediul platformei COVAX.

La o distanță de șase săptămâni de la începerea campaniei de imunizare anti-COVID-19 în R. Moldova, doar 2 % din populația R. Moldova a fost vaccinată până acum. Potrivit autorităților din sănătate, până astăzi în R. Moldova au fost vaccinate 68 992 de persoane. 

Totodată, 1017 persoane au avut reacții adverse. Potrivit specialiștilor, reacțiile au fost ușoare și medii: febră, cefalee, dureri musculare și articulare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. La 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24570 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Sâmbătă, 27 martie, alte 50,4 mii de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca, donate de România, au ajuns în R. Moldova.