35 de decese și 1 568 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore – Ziarul de Gardă
 • 35 de decese și 1 568 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

  35 de decese și 1 568 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore
  imagine-simbol: Spitalul Raional Soroca/ Facebook
  de
  23 octombrie 2021 | 21:08

  35 de decese și 1 568 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate sâmbătă, 23 august, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 cazuri asociate cu contact în afara țării: 5-Italia, 2-Danemarca, 2-România, 2-Turcia, anunță Ministerul Sănătății (MS).

  Numărul total de teste efectuate – 8 871, dintre care 4.559 teste rapide.

  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 327 094.

  „Îndemnăm toți cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Vaccinurile prezente în R. Moldova previn riscul dezvoltării unei forme grave de boală și decesul provocat de virus. Fiți în siguranță! Împreună oprim pandemia”, declară autoritățile din sănătate.

  Din numărul total de cazuri, 25 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (10-medici, 7-asistenți medicali, 8-personal auxiliar).

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2 719 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 260 în stare extrem de gravă și 25 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

  Alte 1 409 de persoane au fost vindecate. În total, 305.068 persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 9 807 de persoane, iar 15.752 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  Autoritățile din sănătate anunță despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19.

  Deces 7.425: Bărbat de 65 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: gastrită, insuficiență cardiacă.

  Deces 7.426: Femeie de 76 de ani din r. Șoldănești, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.  

  Deces 7.427: Bărbat de 70 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, fibrilație.

  Deces 7.428: Bărbat de 63 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită.

  Deces 7.429: Femeie de 64 de ani din r. Căușeni, internată în IMSP IMU. Comorbidități: cancer.  

  Deces 7.430: Femeie de 71 de ani din r. Drochia, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 7.431: Bărbat de 79 de ani din r. Orhei, internat în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

  Deces 7.432: Femeie de 59 de ani din or. Ialoveni, internată în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiomiopatie.

  Deces 7.433: Femeie de 85 de ani din r. Hâncești, internată în SR. Hâncești. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație, cardiopatie, obezitate.

  Deces 7.434: Femeie de 80 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 7.435: Femeie de 79 de ani din r. Edineț, internată în SR. Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, obezitate.

  Deces 7.436: Femeie de 92 de ani din  mun. Chișinău, internată în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Comorbidități: cardiopatie.

  Deces: 7.437: Femeie de 72 de ani din  r. Drochia, internată în SR. Drochia.  Comorbidități: obezitate, cardiopatie, hepatită.

  Deces: 7.438: Femeie de 74 de ani din  r. Drochia, internată în SC. Bălți.  Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

  Deces: 7.439: Femeie de 64 de ani din r. Briceni, internată în SC. Bălți.

  Deces: 7.440: Femeie de 83 de ani din r. Drochia, internată în SC. Bălți.

  Deces: 7.441: Femeie de 78 de ani din r. Fălești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie.

  Deces: 7.442: Bărbat de 64 de ani din r. Drochia, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

  Deces: 7.443: Femeie de 64 de ani din r. Drochia, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie.

  Deces: 7.444: Bărbat de 96 de ani din  r. Leova, internat în SR. Hâncești. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație.

  Deces: 7.445: Femeie de 70 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: fibrialație, cardiopatie, hipertensiune arterială.

  Deces: 7.446: Femeie de 63 de ani din r. Soroca, internată în SR. Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, cancer, obezitate.

  Deces: 7.447: Femeie de 78 de ani din r. Sângerei, internată în SC. Bălți.

  Deces: 7.448: Bărbat de 71 de ani din r. Sângerei, internată în SC. Bălți.  

  Deces: 7.449: Femeie de 60 de ani din r. Sângerei, internată în SR. Sângerei.

  Deces: 7.450: Bărbat de 54 de ani din r. Glodeni, internat în SC. Bălți.

  Deces: 7.451: Bărbat de 67 de ani din mun. Bălți, internat în SC. Bălți. Comorbidități: obezitate.

  Deces: 7.452: Bărbat de 58 de ani din r. Ocnița, internat în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, obezitate.

  Deces: 7.453: Femeie de 71 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces: 7.454: Bărbat de 79 de ani din r. Glodeni, internat în SR. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces: 7.455: Femeie de 68 de ani din  UTA Găgăuzia, internată în SR. Hâncești. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces: 7.456: Femeie de 72 de ani din  mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie.

  Deces: 7.457: Femeie de 66 de ani din r. Taraclia, internată în SR. Taraclia.

  Deces: 7.458: Bărbat de 76 de ani din mun. Chișinău, internat în Institutul Ftizipneumologie „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, insuficiență cardiacă.

  Deces: 7.459: Bărbat de 68 de ani din r. Taraclia, internat în SR. Taraclia.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Ziua Internațională a Studenților: Student din R. Moldova peste hotare vs student străin în R. Moldova

  Tot mai mulți tineri din R. Moldova aleg să studieze la instituții de învățământ superior de peste hotare. Motivele deciziei de a pleca sunt diverse: de la calitatea precară a studiilor la nerecunoașterea diplo…
  Ziua Internațională a Studenților: Student din R. Moldova peste hotare vs student străin în R. Moldova

  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  Ion Boțan, cititor fidel al Ziarului de Gardă a fost profesor de limbă și literatură română timp de patru decenii în școala din comuna Mingir. S-a născut în comuna Chiperceni, raionul Orhei, iar la Hâncești a v…
  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Controlul asupra navelor înregistrate va fi realizat doar de către societățile recunoscute de Comisia Europeană. Proiectul, aprobat de Parlament

  Controlul asupra navelor înregistrate va fi realizat doar de către societățile care dețin recunoașterea Comisiei Europene. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de joi, 9 decembrie, proiectul de lege pentru…
  Controlul asupra navelor înregistrate va fi realizat doar de către societățile recunoscute de Comisia Europeană. Proiectul, aprobat de Parlament

  Magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința lui Ruslan Popov

  Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus miercuri, 8 decembrie, prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința adjunctului suspendat al procurorului general suspendat, Rus…
  Magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința lui Ruslan Popov

  DOC/ Un proiect de lege care presupune auditul public extern în domeniul gazelor naturale, votat de Parlament în prima lectură

  Deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat joi, 9 decembrie, în prima lectură, proiectul de lege care presupune auditul public extern în domeniul gazelor naturale. Potrivit deputatului Partidului Acțiune…
  DOC/ Un proiect de lege care presupune auditul public extern în domeniul gazelor naturale, votat de Parlament în prima lectură