Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Punctele de trecere a frontierei…

Punctele de trecere a frontierei „Săiți-Lesnoe” și „Unguri-Bronița” și-au reluat activitatea în regim normal, anunță Poliția de Frontieră

UPDATE 10:47 Poliția de Frontieră anunță că punctele de trecere a frontierei cu Ucraina „Săiți-Lesnoe” și „Unguri-Bronița” și-au reluat activitatea în regim normal.

„Rămân cu programul de lucru întrerupt 10 puncte de trecere a frontierei: Clocușna-Sokireanî, Lipcani-Podvirievca, Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț, Cișmichioi-Dolinscoe, Vulcănești-Vinogradovka, Mirnoe-Tabaki, Giurgiulești-Reni, Briceni-Rossoșani, Ocnița-Sokireanî”, anunță IGPF.

Polițiștii de frontieră menționează că prin punctele de trecere din zona de sud a țării, a căror activitate este sistată, se permite traversarea spre țara de origine pietonilor de cetățenie moldoveană și ucraineană.

Știrea inițială

Poliția de Frontieră anunță că 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată. Motivele nefuncționării sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiunile tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina, anunță serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Astfel, la ora 08:30 sunt cu programul de lucru întrerupt:
PTF Clocușna-Sokireanî,
PTF Ceadîr Lunga – Novîe Troianî,
PTF Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț,
PTF Cișmichioi-Dolinscoe,
PTF Vulcănești-Vinogradovka,
PTF Mirnoe-Tabaki,
PTF Giurgiulești-Reni,
PTF Săiți-Lesnoe,
PTF Briceni-Rossoșani,
PTF Unguri-Bronița,
PTF Ocnița-Sokireanî

Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să prezinte înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de trecere a frontierei din proximitate.

Pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat, IGPF recomandă călătorilor să se informeze din timp despre situația din punctele de trecere a frontierei. Telefon: 022 259 717, Linia Verde a Poliției de Frontieră care este funcțională non-stop.

„În măsura posibilităților, amânați-vă sau contramandați deplasările în Ucraina, ținând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară și acest fapt acționează direct la procesul de activitate al autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.

Menționăm că în cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier”, anunță IGPF.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale, iar pe linia de activitate se aplică planul de contingență pentru a identifica soluții de redresare a oricărei situații de criză.

Din 10 octombrie Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine. Astfel, tot mai des își sistează temporar activitatea punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina, din cauza riscurilor de alerte aeriene, a lipsei de curent electric sau a defecțiunilor tehnice care apar la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.