Vlad Batrâncea, despre propunerea Blocului ACUM: „Nu vedem sensul creării grupurilor de lucru”

După ce Blocul ACUM a venit cu inițiativa creării unui grup de lucru cu socialiștii pentru a discuta despre pachetul de legi pentru dezoligarhizarea statului, deputatul Vlad Batrîncea a publicat o reacție în care menționează că această acțiune nu are sens atât timp cât reprezentanții Blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea  unei coaliții de guvernare.

„Regretăm faptul ca reprezentanții partidelor din Blocul ACUM, continuă să dea dovadă de egoism politic (insistă pe această formulă inexistentă în lume, când o formațiune politică obținând a treia poziție după numărul de mandate în parlament solicită să fie votat speakerul și prim-ministrul împreună cu întreg guvernul din partea acestei fracțiuni, la fel ca și agenda pe care o propun doar blocul ACUM, fără a ține cont de propunerile PSRM și votanților săi), dar și de iresponsabilitate după părerea noastră, încercând să evite crearea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate”, susține Vlad Batrîncea.

Deputatul socialist a mai menționat că decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza socialiștii sunt gata să formeze o majoritate parlamentară. În acest context, socialiștii reiterează faptul că atât executivul politic al PSRM, cât și fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată.

Blocul ACUM insistă pe crearea unui guvern minoritar, în cadrul căruia funcția de premier să îi revină Maiei Sandu, iar fotoliul de președinte al Parlamentului să fie ocupat de Andrei Năstase. De cealaltă parte, socialiștii propun crearea unei majorități parlamentare, în cadrul căreia funcția de speaker să îi revină Zinaidei Greceanîi, iar funcția de premier – Blocului ACUM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *