VIDEO/ Oleg Brega va candida independent la alegerile parlamentare

La scurt timp după ce a fost anunțată data alegerilor parlamentare, activistul civic Oleg Brega și-a anunțat intenția de a candida independent la alegeri. Activistul civic susține că nu a decis încă pe care circumscripție va candida, dar cel mai probabil va candida la Chișinău sau în diasporă.

„Îmi anunț de pe acum candidatura, mai ales că nu o să am banii oligarhilor și partidelor. Voi continua să promovez drepturile omului și să fac activismul pe care îl fac. Mă grăbesc să folosesc toată perioada pre-electorală ca să îmi anunț candidatura”, a spus Brega prin intermediul unui live video.

Oleg Brega a participat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, în calitate de candidat independent, obținând 0.88% de voturi.

În 2015 Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015, el a acumulat 1,37% din sufragii.

Foto: Facebook/Oleg Brega

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *