Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Leancă o îndeamnă pe…

VIDEO Leancă o îndeamnă pe Sandu să negocieze cu PDM: „În politică nimeni nu a venit să facă dragoste”

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, susține că Maia Sandu nu ar trebui să negocieze cu Partidul Socialiștilor, ci să se așeze la masa de discuții cu Partidul Democrat. Totodată, Leancă precizează că la eventualele discuții cu democrații, nu ar trebui să participe și Andrei Năstase.

„În actuala situație mie mi s-ar părea cel mai firesc ca cel puțin Maia Sandu și echipa sa să se așeze la masa de discuții cu Partidul Democrat și să invite, așa cum am invitat eu politicienii europeni, și să pună pe hârtie care sunt cele mai mari probleme ale R.Moldova”, a declarat Leancă în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Întreabă de jurnalistul Gheorghe Gonța de ce nu ar trebuie să negocieze și Andrei Năstase cu democrații, Leancă a menționat că liderul Partidului Platforma DA este un „aventurier politic”.

„Nu știu ce fel de echipă are, dacă are viziuni în general. Nu cred că el este interesat să meargă și să lupte pentru fericirea moldovenilor”, a adăugat liderul PPEM.

Leancă susține că PAS și PDM ar trebui să negocieze chiar dacă nu se agreează reciproc: „În politică nimeni nu a venit să facă dragoste și să se îndrăgostească unul de celălalt”.

„Îndemnul meu către Maia Sandu este să se gândească cu responsabilitate la tot ce se întâmplă și să încerce să joace un rol pozitiv și constructiv în crearea acestei majorități, nu prin propuneri socialiștilor, dar prin lucruri mult mai reale”, a conchis Leancă.