VIDEO/ Igor Dodon în plenul Dumei de Stat: Pacea de pe Nistru a fost restaurată datorită operațiunii de menținere a păcii

Igor Dodon susține că persoanele care pledează pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria nu fac altceva decât să destabilizeze situația din regiune și din R. Moldova.

Președintele R. Moldova a declarat în plenul Dumei de Stat a Federației Ruse că este convins și crede că Rusia va face tot posibilul pentru a menține pacea, astfel încât Moldova să poată realiza, în viitorul apropiat, șansa de dezvoltare ca stat independent, suveran și integrat teritorial în cadrul granițelor recunoscute pe plan internațional.

„În ultimii 26 de ani, principalele rezultate ale operațiunii de menținere a păcii includ următoarele: a fost restaurată o atmosferă pașnică, au fost create condiții pentru procesul de negociere politică, nu a fost permisă o singură criză care să conducă la utilizarea armelor între părțile aflate în conflict. Prin urmare, indiferent cât de mult nu s-ar pronunța criticii din țară și din străinătate, cetățenii Republicii Moldova cunosc cu siguranță că pacea de pe Nistru a fost restaurată grație operațiunii actuale de menținere a păcii”, a declarat Igor Dodon.

La 22 iunie curent, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a votat rezoluția privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova din stânga Nistrului. Proiectul rezoluției a fost prezentat la ONU de către Tudor Ulianovschi, ministrul de Externe al R. Moldova. Împotriva votării rezoluției au votat 15 state. Rezoluția a primit votul a 64 de state, 83 s-au abținut, iar 15 au votat contra.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Reporter

  Să sperăm, că va veni și timpul, când monstul mancurt și spion rusesc, președintele Igor Dodon va trebui să răspundă pentru toate pe care le spune și le face în fața unui tribunal militar!

  Dacă ar fi după voința lui, demult ne-am numi “pridnestrovțâ” și am fi gubernie rusească! Norocul nostru este că n-avem hotar comun cu Rusia! Cât vom mai alege președinte un monstru mancurt idiot?

 2. Le Justicier

  Dodon ca și Șor fac parte din teatrul de marionete al păpușarului Plahotniuk. Cât timp va fi la putere Plahotniuk, atâta timp monstrul mancurt Dodon va fi ales președinte și tot atâta timp hoțul Ilan Șor nu va fi pus la dubală!

 3. ivancelgroaznic

  ‘Dodon susține că persoanele care pledează pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria nu fac altceva decât să destabilizeze situația din regiune și din R. Moldova”. Pai dak o pleca trupele, pleaca si el la Gremlin, ca fara trupe este un nimic, iar la gremlin, putin nare nevoie de nahlebnici far de rost.,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *