VIDEO/ Eliberare și Ocupație. Cum a fost la concertul „de ziua eliberării” organizat „sub egida președintelui Dodon”

Sâmbătă, 24 august, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău (PMAN) a avut loc un concert „sub egida președintelui R. Moldova” pentru a marca „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”. Atât președintele Igor Dodon, cât și reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai Asociației Obștești „Iubesc Moldova”, afiliată socialiștilor, au evitat să spună cât a costat concertul și care este proveniența banilor pentru organizarea lui.

Am discutat cu participanții la concertul dat sâmbătă în PMAN pentru a afla ce „sărbătoresc” pe 24 august și cum înțeleg ei organizarea concertului „sub egida președintelui R. Moldova”.

Cu o zi înaintea concertului, drapelele R. Moldova au fost coborâte în bernă după ce Guvernul a declarat ziua de 23 august „Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste”.

Citiți și: Culisele sărbătorii privind „eliberarea de fascism”, organizate „sub patronajul președintelui R. Moldova”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Мысли вслух

    Este un eveniment care se inscrie perfect in paradigma imperialismului moscovit, organizat intentionat de agentii platiti ai moscovei in moldova, din banii moscovei. “Artistii” care au participat la acest eveniment sunt fara scrupule si verticalitate. Scopul evenimentului, pe langa “spalarea creierilor” oamenilor, a fost terfelirea valorilor nationale – au asociat folclorul traditional cu un element din propaganda moscovei. De asemenea au distras atentia publica de la domenii mai prozaice ale economiei nationale – coruptia, ineficacitatea administratiei publice.

    Daca am fi avut un SIS care lucreaza, daca s-ar fi facut lustratie, daca ar fi fost valorificate cunostintele obtinute in scoala, daca s-ar fi aplicat masuri drastice in domeniul audiovizualului. Tare mi-e ca se vor repeta rezultatele alegerilor din Ucraina in RM.

    Bravo omului pe care carabinerii nostri l-au bruscat, el e singurul din reportaj care are verticalitate, restul sunt cu creieri de vata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *