(VIDEO) Donații tenebre: terenurile de sport ale președintelui

La sfârșitul anului 2017, fundația „Din Suflet” a soției președintelui Republicii Moldova a lansat un proiect „ambițios”, care presupune construcția a 300 de complexe sportive în mai multe localităţi ale R. Moldova. Oficial, costul unui singur teren sportiv este de aproape un milion de lei, iar conform contractului încheiat cu primăriile beneficiare, în calitate de donator financiar figurează Asociația Obștească „Iubesc Moldova”. Deși terenurile ar fi construite de către asociațiile obștești din jurul PSRM-ului, consilierul prezidenţial Ion Perju, angajat al Preşedinţiei, este persoana care ia legătura cu primăriile din sate pentru a discuta despre proiect. Cu toate astea, oficial, instituţia prezidenţială neagă că ar organiza construcţia terenurilor sportive.

În materialul video de mai jos vedeți cum (nu) răspunde președintele Igor Dodon atunci când este întrebat de unde provin banii pentru construcția terenurilor de sport și cum evită președintele să spună cine sunt sponsorii fundației „Din Suflet” a primei doamne, Galina Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *