VIDEO/ Dodon: Vom face tot posibilul ca majoritatea parlamentară să fie pe tot mandatul

Socialiștii și-ar dori ca majoritatea parlamentară formată din Blocul ACUM și PSRM să funcționeze pe parcursul următorilor patru ani, sau cel puțin asta a declarat președintele Igor Dodon, care le-a spus jurnaliștilor că socialiștii vor face tot posibilul pentru ca majoritatea să dureze.

„Suntem gata să susținem Guvernul Maiei Sandu. Este poziția fermă a PSRM. Vom asigura votul fracțiunii PSRM în Parlamentul R. Moldova pentru a implementa reformele pe care le va promova Guvernul Sandu. Vom face tot posibilul ca această majoritate parlamentară să fie pe o perioadă cât mai lungă, de dorit pe tot mandatul”, a declarat Dodon după ședința Consiliului Republican al PSRM.

Întrebat cum se explică faptul că socialiștii au votat mai întâi cu democrații schimbarea sistemului electoral, iar apoi cu Blocul ACUM au schimbat din nou sistemul electoral, Igor Dodon a menționat că nu vede nicio problemă în acest fapt.

„Când am format o majoritate parlamentară pe 8 iunie, au fost unele propuneri și condiții din partea Blocului ACUM. Când creezi un parteneriat politic și partenerul insistă, de ce nu? Se merge împreună”, a precizat președintele.

În timp ce astăzi a declarat că PSRM ar îndeplini cerințele ACUM cu privire la schimbare sistemului de vot, anterior, în timpul discuțiilor cu democrații pentru crearea unei majorități parlamentare, Dodon solicita PDM inițierea discuțiilor pentru revenirea la sistemul electoral proporțional pentru următoarele alegeri parlamentare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *