Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ De ce Candu și…

VIDEO De ce Candu și Filip vorbesc în numele instituțiilor pe care le conduc de la tribuna PDM

Pavel Filip

Rând pe rând, Vlad Plahotniuc, Pavel Filip și Andrian Candu au ieșit la tribuna Partidului Democrat pentru a comenta Rezoluția adoptată în Parlamentul European și suspendarea asistenței financiare. La fel ca și în alte cazuri, premierul și președintele Parlamentului au ținut discursuri de interes public nu în cadrul instituțiilor pe care le reprezintă, ci la sediul PDM.

În cadrul ședinței Guvernului din 4 iulie, Pavel Filip a evitat să comenteze suspendarea asistenței macrofinanciare, iar la doar două zile distanță acesta și-a expus punctul de vedere de la tribuna PDM. Întrebat de ce comentariile sunt făcute la sediul democraților, premierul a specificat că acest lucru este firesc.

„Pentru Guvernul pe care îl reprezint și în funcția mea de prim-ministru, am fost delegat de către PD. Partidul Democrat este formațiunea politică care își asumă responsabilitatea pentru Guvernare în Republica Moldova și urmează în alegerile parlamentare să meargă în fața cetățenilor și să le ceară votul și să le spună ce a realizat în această perioadă. Și dacă nu cunoașteți, acest lucru se întâmplă și pe platforma europeană”, a precizat Pavel Filip.

Pe 5 iulie, la o zi de când Comisia Europeană a suspendat acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară de o sută de milioane de euro, în plenul Parlamentului European a avut loc o dezbatere referitor la criza politică din R. Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale din Chișinău. Cu votul a 343 de europarlamentari, în Parlamentul European a fost adoptată o Rezoluție referitoare la criza politică din Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale de la Chișinău. În textul Rezoluției se solicită Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, precum să suspende și sprijinul bugetar pentru Moldova.

Foto: privesc.eu