(video) Ce face deputatul Țuțu a doua zi după ce a votat schimbarea sistemului electoral

După ce a fost inclus pe ordinea de zi, Proiectul de lege privind introducerea  sistemului uninominal la alegerile parlamentare, semnat de PDM, a fost prezentat ieri, 5 martie 2017,  în fața deputaților de către democratul Sergiu Sârbu. Ulterior, PDM și PSRM au ajuns la un compromis, iar democrații au considerat „logic” și „corect” ca proiectul de lege privind introducerea sistemului mixt de vot la alegerile parlamentare, semnat de PSRM, să fie, la fel, introdus pe ordinea de zi.

Pentru comasarea poiectelor de lege și-au dat votul 74 de deputați, printre aceștia și deputatul PD, Constantin Țuțu.  Astăzi, deputatul Țuțu a mers într-o localitate din raionul Telenești, unde a felicitat sătenii cu ocazia hramului satului. Țuțu a menționat în discursul său că felicită oamenii “cu Sf. muceninc Gheorghe, purtătorul de victorie, care și Ștefan cel Mare când mergea la luptă fără el nu se pornea. (…) Asta este R. Moldova, asta este valoarea noastră, noi ne-am născut cu biserica și cu Dumnezeu și o să murim tot cu ei”. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *