Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Candu, despre decizia invalidării…

VIDEO Candu, despre decizia invalidării alegerilor locale: „Probabil este cazul să revenim și să examinăm legea electorală”

Andrian Candu susține că deciziile instanțelor de judecată pot fi discutate și comentate, dar trebuie să fie executate într-un stat de drept. Președintele Parlamentului a evitat să comenteze decizia magistraților și a menționat la Washington că dacă există neajunsuri în legislație înseamnă că trebuie revizuită legea electorală.

„În situația în care există interpretări și anumite neajunsuri în legislație ce ține de agitație electorală sau comportamentul concurenților în ziua alegerilor, probabil este cazul să revenim și să examinăm legea electorală și să facem schimbările de rigoare ca astfel de situații să nu se mai întâmple”, a precizat președintele Parlamentului.

Andrian Candu a mai adăugat că SUA sunt gata să vină cu suport și analiză la capitolul impactului rețelelor de socializare în campania electorală. Președintele Parlamentului a menționat că a agreat cu prim-ministru acțiuni pe dimensiunea guvernamentală și cea parlamentară.

„Cel mai probabil vom crea un grup de lucru în Parlament ca să analizăm cele întâmplate și să examinăm legislația electorală și să venim cu anumite soluții prin modificarea legislației ca să existe o claritate în ceea ce ține de agitația electorală”, a spus președintele Parlamentului, care a mai sugerat că poate ar trebui să nu mai existe „ziua tăcerii”.

Și Pavel Filip este de părerea că ar fi o soluție ca să se renunțe la „ziua tăcerii”. După ce partenerii externi s-au arătat îngrijorați de invalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău, și au calificat-o ca fiind o amenințare la adresa democrației în R. Moldova, Pavel Filip a cerut Ministerului Justiției să analizeze deciziile instanțelor de judecată privind invalidarea mandatului lui Năstase. Premierul a cerut ca această analiză să fie gata până pe 3 iulie.

Premierul cere Ministerului Justiției să analizeze deciziile instanțelor de invalidare a alegerilor