Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Băsescu, în Parlamentul European:…

VIDEO Băsescu, în Parlamentul European: „Dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, acum membru al Parlamentului European le-a cerut oficialilor europeni să „dea perspectivă europeană” R. Moldova, pentru a scoate țara din impas. Declarația a fost făcută în plenul Legislativului European.

Totodată, Băsescu s-a adresat înaltei reprezentante UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, spunând că UE ar trebui să ajute şi să ofere o perspectivă clară R. Moldova, fiidcă „nu știe care-i este viitorul”.

„Problema R. Moldova este că nu știe care-i este viitorul. Uniunea Europeană refuză să-i dea perspectiva intrării în UE, dar mai devreme sau mai târziu, o va face, atunci când va fi pregătită. R. Moldova este o țară aflată în zona gri și niciun politician din R. Moldova nu poate spune românii din R. Moldova. Dna Mogherini, R. Moldova e locuită de români! Niciun politician nu poate spune, care este viitorul acestei țări aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE. Concluzie: dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a declarat Băsescu în plenul Parlamentului European.

După alegerile în Parlamentul European, Traian Băsescu a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

FOTO:Partidul Miscarea Populara/Facebook