Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Andrei Năstase: „Dacă procesul…

VIDEO Andrei Năstase: „Dacă procesul va fi amânat, validarea se va produce în stradă”

Foto: privesc.eu

Andrei Năstase susține că va îndemna oamenii să iasă în stradă dacă instanța de judecată nu va valida mandatul său de primar general al mun. Chișinău. Declarația a fost făcută de liderul PPDA după ce judecătorul ce urma să valideze mandatul a fost recuzat la cererea Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău.

„Este o recuzare și o decizie agramată. Am inivitat la calm, ca să nu le dăm satisfație celor care guvernează. Dacă procesul va fi tărăgănat și validarea nu se va produce, aceasta se va produce în stradă. Voi chema oamenii să ieșim în stradă, să ne manifestăm și să le spunem un nu categoric elementelor criminale”, a menționat liderul Platfomei DA în cadrul unei conferințe de presă.

Năstase a mai adăugat că tergiversarea procesului de validare a mandatului este o ilegalitate și că, în mod evident, cineva încearcă să obstrucționeze votul popular.

Susținătorii lui Năstase au protestat astăzi în fața Judecătoriei Chișinău, iar ulterior în fața Primăriei, cerând validarea mandatului de primar general. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că în rândul manifestanților ar fi fost infiltrați și provocatori: „Am primit informații din surse de încredere că printre protestanți au fost infiltrați provocatori”.

La două săptămâni de la alegerile din 3 iunie, mandatul lui Năstase nu a fost încă validat. Astăzi, 18 iunie, judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul privind validarea mandatului a fost recuzat, iar ședința amânată, până va fi numit un alt magistrat.

Foto: privesc.eu