Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Adunarea Centenară din PMAN,…

VIDEO Adunarea Centenară din PMAN, în două minute: „Fratele meu, de peste Prut, bine am venit, să te salut!”

Astăzi, 1 septembrie, participanţii la Marşul Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Ei au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova. Vedeți în două minute cum s-a desfășurat Marea Adunare a unioniștilor înainte de abuzurile poliției și reținerea celor trei autocare, destinate unei expoziții în PMAN. 

https://www.facebook.com/reporterdegarda/videos/2141623159241448/?t=172

La scurt timp, de la adunarea unioniștilor în PMAN, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor “NordVest”.

După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, au fost informați că, autobuzele sunt duse la intrarea de la Vatra. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

Update: În cele din urmă, poliția a precizat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au blocat.

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar au ajuns în PMAN. Scena a fost demontată