VIDEO/ Adunarea Centenară din PMAN, în două minute: „Fratele meu, de peste Prut, bine am venit, să te salut!”

Astăzi, 1 septembrie, participanţii la Marşul Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Ei au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova. Vedeți în două minute cum s-a desfășurat Marea Adunare a unioniștilor înainte de abuzurile poliției și reținerea celor trei autocare, destinate unei expoziții în PMAN. 

Marșul Centenar din România a ajuns în PMAN. Mulțimea scandează Unire.

Marșul Centenar din România a ajuns în PMAN. „Fratele meu, de peste Prut, bine am venit, să te salut!”

Geplaatst door Reporter de Garda op Zaterdag 1 september 2018

La scurt timp, de la adunarea unioniștilor în PMAN, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor “NordVest”.

După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, au fost informați că, autobuzele sunt duse la intrarea de la Vatra. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

Update: În cele din urmă, poliția a precizat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au blocat.

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar au ajuns în PMAN. Scena a fost demontată


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *