Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ A doua ședință a…

VIDEO A doua ședință a Guvernului din această săptămână

Cabinetul de miniștri se întrunește în cea de-a doua ședință din această săptămână. Jurnaliștii au fost informați despre această ședință abia azi, iar pe agenda Guvernului se numără în total patru subiecte.

18.00: A fost aprobată componența nominală a delegației Republicii Moldova care va participa la cea de-a doua rundă de negocieri pe marginea Acordului de Comerț Liber dintre R. Moldova și Republica Populară Chineză.

17.58: Cabinetul de miniștri a aprobat și proiectul cu privire la modificarea Regulamentului cu privire la modul de elaborare și aprobare a Lisei agenților economici – întreprinderi ale industriei uşoare şi a tipurilor de servicii prestate de către aceştia pe teritoriul Republicii Moldova solicitanţilor plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecţionare activă, impozitate cu TVA la cota zero. În acest sens a fost modificată lista documentelor ce urmează să fie prezentată de agentul economic în adresa Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru ca ulterior să fie inclus în Lista agenților economici.

17.53: Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative, care potrivit notei informative a fost elaborat în scopul soluționării mai multor probleme în activitatea asistenței medicale primare. Proiectul prevede acordarea în comodat de către autoritățile publice locale, la cerere, prestatorilor de asistență medicală primară în contextul exercitării profesiunii de medic, spații necesare în incinta instituțiilor medico-sanitare publice sau altor spații care corespund cerințelor pentru cabinetele de medicină de familie, precum și acordarea în comodat acestora a bunurilor mobile pentru activitate.

17.43: Pavel Filip a explicat necesitatea organizării ședinței Guvernului pentru a duce până la capăt obiectivele pe care și le-au propus, luând în considerație faptul că peste o săptămână se încheie sesiunea de vară a Parlamentului: „Azi am fost în situație pentru că trebuie să aprobăm un proiect la care s-a munci mult. Ține de un sector unde din păcate mai avem probleme. Vorbesc de sistemul de sănătate. Împărtășesc și eu nemulțumirea cetățenilor față de calitatea serviciilor medicale”.