Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Victor Chironda a fost ales…

Victor Chironda a fost ales viceprimar al Chişinăului

Victor Chironda a fost ales viceprimar al Chişinăului. Pentru candidatura sa a votat 41 de consilieri. Acesta au fost numit în funcţie astăzi, 20 noiembrie, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Printre cei care au votat pentru sunt consilierii socialiști, fracțiunea PPDA și fracțiunea PAS, fracţiunea democraţilor și fracțiunea Partidului „Șor”. Consilier liberal, Ion Cebanu, a votat împotriva candidaturii lui Victor Chironda.

„Este o oportunite pentru mine de a realiza obiectivele propuse. Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă”, a declarat Chironda.

Victor Chironda este activist civic, care ocupă în prezent funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Chironda este expert în planificare şi dezvoltare urbană. Acesta și-a făcut studiile la Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid. Acesta a candidat în acest an la funcţia de primar al capitalei ca și candidat neafiliat politic pe platforma mișcării social-politice „Forța Nouă”. Mișcarea social-politică „Foța Nouă” este un partid creat încă în 1997, fiind condus de fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca. Formaţiunea politică a participat la alegerile parlamentare din 1998 şi 2001, şi la cele locale din 1999 şi 2003.

Urmează şi ceilalţi trei candidaţi la funcţia de viceprimar al capitalei să fie ascultaţi de consilierii CMC.