Vicepreședinții PLDM și membrii Biroului permanent al partidului, demiși in corpore

Cei șase vicepreședinți ai Partidului Liberal Democrat, dar și membrii Biroului Permanent Central al partidului, au fost demiși in corpore. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM din 24 martie.

Contactat telefonic, președintele partidului, Tudor Deliu, a declarat că modificările în organele de conducere ale partidului se aflau pe agenda ședinței Consiliului.

„Conform unei prevederi, la cererea a cel puțin ⅓ din membrii Consiliului, Biroul și vicepreședinții pot fi revocați din funcție înainte de termen. În cadrul discuției acestei chestiuni, a parvenit o cerere semnată de 51 de membri ai Consiliului Național care au cerut revocarea in corpore a vicepreședinților și membrilor Biroului Permanent Central”, a menționat Tudor Deliu.

Potrivit președintelui PLDM, la baza acestei decizii a stat faptul că vicepreședinții și membrii Biroului Permanent nu sunt reprezentativi, or majoritatea dintre ei nu reprezintă organizațiile teritoriale.

Astfel, în cadrul ședinței au fost numiți noi membri ai Biroului, iar 8 din cei 15 membri se regăsesc și în nouă componență. Nu au fost propuse însă și candidaturile pentru noii vicepreședinți.

La nivel numeric nu m-am determinat. Am avut până acum șase vicepreședinți. Consider că numărul de șase vicepreședinți este prea mare pentru că fiecare vicepreședinte trebuie să aibă și un domeniu de responsabilitate. Cred că vom veni cu un număr mai mic”, a spus Deliu.

Președintele PLDM urmează să propună candidaturile pentru funcția de vicepreședinte la următoarea ședință a Consiliului. Printre foșii vicepreședinți se numărau Maria Ciobanu, Ion Terguță, dar și Viorel Cibotaru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *