Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vicepreședinții PLDM și membrii Biroului…

Vicepreședinții PLDM și membrii Biroului permanent al partidului, demiși in corpore

Foto: Facebook/PLDM

Cei șase vicepreședinți ai Partidului Liberal Democrat, dar și membrii Biroului Permanent Central al partidului, au fost demiși in corpore. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM din 24 martie.

Contactat telefonic, președintele partidului, Tudor Deliu, a declarat că modificările în organele de conducere ale partidului se aflau pe agenda ședinței Consiliului.

„Conform unei prevederi, la cererea a cel puțin ⅓ din membrii Consiliului, Biroul și vicepreședinții pot fi revocați din funcție înainte de termen. În cadrul discuției acestei chestiuni, a parvenit o cerere semnată de 51 de membri ai Consiliului Național care au cerut revocarea in corpore a vicepreședinților și membrilor Biroului Permanent Central”, a menționat Tudor Deliu.

Potrivit președintelui PLDM, la baza acestei decizii a stat faptul că vicepreședinții și membrii Biroului Permanent nu sunt reprezentativi, or majoritatea dintre ei nu reprezintă organizațiile teritoriale.

Astfel, în cadrul ședinței au fost numiți noi membri ai Biroului, iar 8 din cei 15 membri se regăsesc și în nouă componență. Nu au fost propuse însă și candidaturile pentru noii vicepreședinți.

La nivel numeric nu m-am determinat. Am avut până acum șase vicepreședinți. Consider că numărul de șase vicepreședinți este prea mare pentru că fiecare vicepreședinte trebuie să aibă și un domeniu de responsabilitate. Cred că vom veni cu un număr mai mic”, a spus Deliu.

Președintele PLDM urmează să propună candidaturile pentru funcția de vicepreședinte la următoarea ședință a Consiliului. Printre foșii vicepreședinți se numărau Maria Ciobanu, Ion Terguță, dar și Viorel Cibotaru.