Un deputat democrat va fi numit director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Candidatura deputatului democrat Anatolie Zagorodnîi urmează a fi propusă Parlamentului pentru funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Decizia a fost luată de Comisia economie, buget și finanțe, după ce trei candidați admiși în concurs au trecut proba interviului.

La proba de interviu au fost admise trei persoane: Roman Vitiuc, Irina Gutnic și Anatolie Zagorodnîi. Comisia a evaluat performanțele profesionale și manageriale a doi candidați, un candidat neprezentându-se la interviu. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, deputatul Anatolie Zagorodnîi a acumulat punctajul maxim.

Comisia economie, buget și finanțe va prezenta Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatura selectată pentru a fi confirmată. Ulterior, candidatura lui Anatolie Zagorodnîi urmează a fi aprobată de plenul Parlamentului.

Zagorodnîi a depus dosarul de participare atât pentru concursul de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, cât și pentru concursul de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Anatolie Zagorodnîi este unul dintre cei 14 deputați comuniști care la 21 decembrie 2015 și-au anunțat „detașarea de Partidul Comuniștilor” și formarea Platformei parlamentare social-democrate „Pentru Moldova”. Ulterior, toți cei 14 deputați au aderat la Partidul Democrat.

Funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor a devenit vacantă după ce Viorel Moșneaga și-a prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *