ULTIMA ORĂ: PDM invită PSRM la discuții pentru crearea unei coaliții

Partidul Democrat invită Partidul Socialiștilor la discuții în vederea creării unei majorități parlamentare. Decizia a fost luată de către Biroul permanent al PDM, și a fost anunțată astăzi, la primul briefing de presă organizat de democrați după câte săptămâni de tăcere.

Purtătorul de cuvânt al PDM a subliniat că după alegeri democrații au făcut un apel la negocieri pentru Blocul ACUM, însă aceștia nu au dat curs invitației, iar respectiv, pentru că partidele au viziuni politice, s-a ajuns la un blocaj.

„Din păcate, au dovedit că sunt doar turiști în politica R. Moldova. Au dovedit că trăiesc într-o lume paralelă”, a spus Vitalie Gamurari, cu referire la Blocul ACUM.

Astfel, Biroul permanent al PDM a decis să transmită o invitație la dialog pentru PSRM pentru a negocia a viitoare coaliție parlamentară.

„Dacă găsim consens, se poate trece rapid la formalizarea acestei soluții, dacă cele două părții vor da dovadă de flexibilitate”, a spus Gamurari.

Todoată, democrații susțin că sunt gata să cedeze funcția de speaker Partidului Socialiștilor.

După alegerile parlamentare, atât socialiștii, cât și democrații, nu au făcut publice declarații despre o eventuală negociere. Totodată, cele două partide au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor despre o eventuală alianță între PSRM și PDM.

Reporterii Ziarului de Gardă au încercat să obțină o reacție de la PSRM, însă aceștia nu ne-au răspuns la telefon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *