ULTIMĂ ORĂ, DOC/ Curtea Supremă de Justiție a decis soarta conflictului Băsescu-Dodon privind cetățenia

Curtea Supremă de Justiție a respins astăzi, 7 noiembrie, recursul lui Traian Băsescu prin care contesta hotărârea Curții de Apel Chișinău privind menținerea în vigoare a decretului de retragere a cetățeniei R. Moldova emis de către șeful statului, Igor Dodon.

„Se respinge recursul declarat de Traian Băsescu, reprezentat de avocatul Andrei Bivol. Se menține decizia din 10 mai 2018 a Curții de Apel Chișinău, în cauza civilă, la cererea de chemare în judecată depusă de Traian Băsescu împotriva Președinteluiv Republicii Moldova Igor Dodon cu privire la anularea Decretului nr. 16-VIII din 3 ianuarie 2017”, se spune în decizia completului de judecată de la CSJ.

Decizia CSJ este irevocabilă. Judecătorii care au făcut parte din completul de judecată sunt Iulia Sîrcu, Galina Stratulat, Dumitru Visternicean, Dumitru Mardari și Nicolae Craiu.

La 3 ianuarie 2017, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti. Mai mulți politicieni de la Chișinău au criticat gestul președintelui.

La 22 ianuarie 2018 magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Botanica, au decis să respingă cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului semnat de Igor Dodon, privind retragerea cetățeniei R. Moldova.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel, care la 10 mai 2018 a decis respingerea recursului lui Traian Băsescu și menținerea hotărârii din 22 ianuarie 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Așa dar, Curtea Supremă de Justiție, uzurpată de talpa iadului Plahotniuk, ca și întreaga justiție din R. Moldova de altfel, a respins astăzi, 7 noiembrie, recursul lui Traian Băsescu prin care contesta hotărârea Curții de Apel Chișinău, privind menținerea în vigoare a decretului de retragere a cetățeniei R. Moldova emis de către șeful statului, Igor Dodon. Talpa iadului Plahotniuk a decis că pentru el ALIATUL DIN UMBRĂ monstrul mancurt Igor Dodon este mai important și mai prețios ca animalul politic, oarecum “mâță în sac” Traian Băsescu.

    Eu ca unionist, consider că este un lucru bun, deoarele ANIMALUL POLITIC Traian Băsescu vroia să facă un lucru foarte nociv pentru unioniști și anume SĂ DEZBINE FRONTULUI ANTIOLIGARHIC. VOI REPETA LA INFINIT UN LUCRU EVIDENT ȘI ANUME ACELA, CĂ UNIONIȘTII TREBUIE SĂ SE ALĂTURE NECONDIȚIONAT LA BLOCUL COMUN ANTIOLIGARHIC FĂCUT DE PAS, PPDA ȘI PLDM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *