ULTIMĂ ORĂ/ Decizia Curții Constituționale privind validarea alegerilor parlamentare

Astăzi, 9 martie, Curtea Constituțională a R. Moldova (CC) a  validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, inclusiv mandatele celor 101 deputați. 

Președintele CC, Mihai Polalelungi, a declarat:

„CC confirmă rezultatele alegerilor Parlamentului din legislatura a 10-a din 24 februarie 2019 în circumscripția națională. Confirmă rezulatele alegerilor Parlamentului din legislatura a 10-a din 24 februarie 2019 în circumscripțiile uninominale”.

De asemenea, „se respinge ca nefondat capătul cererii depusă de către Blocul electroal ACUM Platforma DA și PAS cu privire la anularea rezultatelor alegerilor în circumscripțiile uninominale” nr. 4, nr. 17,  nr. 18, nr. 47 și nr. 48 .

CC a respins „ca nefondat capătul cererii depusă de către Blocul electoral ACUM Platoforma DA și PAS cu privire la modul de repartizare a mandatelor de deputat în circumscripția națională”.

„Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial a R. Moldova”, a mai declarat Mihai Poalelungi.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *