Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Tarifele de roaming între R.…

Tarifele de roaming între R. Moldova şi ţările UE ar putea fi eliminate

Tarifele de roaming între R. Moldova şi ţările Uniunii Europene ar putea fi eliminate. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, care se află într-o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia ministrului de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu.

Totodată, cei doi oficiali, au convenit să întreprindă acţiuni comune menite să contribuie la facilitarea procesului de convertire a permiselor auto pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Republica Polonă şi alte state ale Uniunii Europene.

„Vom sprijini acele inițiative care vor fi enunțate de către Chişinău, cum a fost menționat anterior, de eliminare a tarifelor de roaming între Moldova și țările Uniunii Europene, precum și,soluționarea problemei permiselor de conducere a cetățenilor moldoveni, aveți, în acest sens, toată susținerea noastră”, a subliniat ministrul polon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Jacek Czaputowicz a confirmat interesul ţării sale de a sprijini în continuare R. Moldova în implementarea agendei de reforme precum şi a procesului de integrare europeană.

„Vreau să transmit un semnal puternic colegilor din R. Moldova în ceea ce ține de aspectul pro-european al politicii de integrare și sprijinire a acesteia din partea R. Polone. Acele schimbări, care au avut loc după 14 iunie anul curent, de transmitere pe cale paşnică a puterii de stat, reprezintă un element binevenit, văzut cu ochi buni ”, susţine ministrul de Externe al Poloniei.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, a remarcat că a discutat cu omologul său polonez despre viitorul Parteneriatului Estic.

„Datorită Parteneriatului Estic, Acordului de Asociere, Zonei de Liber Schimb cu UE, Moldova este parte integrantă a economiei Uniunii Europene. 68% din exporturile noastre se îndreaptă spre UE”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, Nicu Popescu a comunicat că se va deplasa luni, 15 iulie, la Bruxelles, unde va relua discutarea acestor subiecte în faţa tuturor miniştrilor de Externe europeni.