Tarifele de roaming între R. Moldova şi ţările UE ar putea fi eliminate

Tarifele de roaming între R. Moldova şi ţările Uniunii Europene ar putea fi eliminate. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, care se află într-o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia ministrului de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu.

Totodată, cei doi oficiali, au convenit să întreprindă acţiuni comune menite să contribuie la facilitarea procesului de convertire a permiselor auto pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Republica Polonă şi alte state ale Uniunii Europene.

„Vom sprijini acele inițiative care vor fi enunțate de către Chişinău, cum a fost menționat anterior, de eliminare a tarifelor de roaming între Moldova și țările Uniunii Europene, precum și,soluționarea problemei permiselor de conducere a cetățenilor moldoveni, aveți, în acest sens, toată susținerea noastră”, a subliniat ministrul polon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Jacek Czaputowicz a confirmat interesul ţării sale de a sprijini în continuare R. Moldova în implementarea agendei de reforme precum şi a procesului de integrare europeană.

„Vreau să transmit un semnal puternic colegilor din R. Moldova în ceea ce ține de aspectul pro-european al politicii de integrare și sprijinire a acesteia din partea R. Polone. Acele schimbări, care au avut loc după 14 iunie anul curent, de transmitere pe cale paşnică a puterii de stat, reprezintă un element binevenit, văzut cu ochi buni ”, susţine ministrul de Externe al Poloniei.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, a remarcat că a discutat cu omologul său polonez despre viitorul Parteneriatului Estic.

„Datorită Parteneriatului Estic, Acordului de Asociere, Zonei de Liber Schimb cu UE, Moldova este parte integrantă a economiei Uniunii Europene. 68% din exporturile noastre se îndreaptă spre UE”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, Nicu Popescu a comunicat că se va deplasa luni, 15 iulie, la Bruxelles, unde va relua discutarea acestor subiecte în faţa tuturor miniştrilor de Externe europeni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *