#ȘorLaPușcărie: campanie pe facebook și pe bancnotele de un leu

Zeci de internauți au publicat pe facebook poze în care apare o curea și o bancnotă de un leu pe care este scris mesajul „#Șor la pușcărie”. Inițiatoarea campaniei on-line, activista de mediu Iuliana Cantaragiu, spune că astfel internauții le vor aminti procurorilor să ducă la bun sfârșit dosarul în care figurează Ilan Șor. 

„Să-i aducem și noi aminte, în câțiva pași simpli, Procuraturii Anticorupție ca să-și facă treaba mai repede în dosarul furtului miliardului și lui Șor să-i aducem aminte unde-i este locul – la pușcărie:
1. scrieți pe bancnota de 1 leu #Șorlapușcărie
2. faceți o poză cu centura voastră și acel leu (să primească Șor de la noi câte o centură la fund, sau unde vreți voi, pentru fiecare leu furat)
3. plasați-o pe facebook cu un tag la Ilan Shor”, este îndemnul Iulianei Cantaragiu, urmat de zeci de internauți. 

Campania „#Șor la pușcărie” vine după ce vineri, 20 iulie, primarul de Orhei a postat un mesaj video în care susține că odată ce va ajunge la putere, va pedepsi toți jurnaliștii care scriu de rău despre susținătorii săi. În același clip video, Șor le-a transmis liderilor PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, că-i va bate cu centura pe care a primit-o cadou de la soția sa – interpreta Jasmin.

Ilan Șor, primar de Orhei și lider al Partidului „ȘOR”, este principalul figurant în rapoartele companiei Kroll privind furtul miliardului. Deși inițial procurorii cereau o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru Șor, prima instanță i-a aplicat acestuia o pedeapsă de doar șapte ani și șase luni privațiune de libertate. Judecătorul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău a decis însă ca Șor să-și ispășească pedeapsa doar după rămânerea sentinței definitive în vigoare, adică după ce se va pronunța și instanța ierarhic superioară. Ulterior, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, unde ședințele de judecată au fost amânate de mai multe ori și nu a fost luată deocamdată o hotărâre.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Șor la pușcărie fără Plahotniuk n-are nici un sens! PLAHOTNIUK LA PUȘCĂRIE ȘI ATUNCI PROBLEMA CU ȘOR VA DISPĂREA DE LA SINE!

  2. Lider Moldovan

    Pur și simplu nu se poate Șor la pușcărie, fără Plahotniuk! Plahotniuk la pușcărie și lucrurile vor reveni la normal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *