Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SONDAJ/ IRI: Dacă duminica viitoare…

SONDAJ IRI: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei partide ar accede în Legislativ

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede doar trei formațiuni politice. Cel puțin așa arată datele unui nou sondaj, realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), potrivit căruia în Parlament ar ajunfe doar PSRM, PAS și PDM.

Datele sondajului arată că în Parlament ar intra PSRM, cu circa 29% din voturile respondenților, urmat de PAS, votat de 21% din participanții la sondaj, dar și de PDM, care ar acumula 10%. În Legislativ nu ar accede însă Partidul „Șor”, dar nici Partidul Platforma DA.

Sondajul subliniază și faptul că 15% din respondenți au menționat că nu știu pentru cine și-ar da votul, iar 7% nu vor participa la alegerile parlamentare.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting în perioada 16 noiembrie – 9 decembrie 2019, pe un eșantion de 1 204 persoane, marja de eroare fiind de plus/minus 2,8%.

Datele prezentate de IRI sunt similare cu cele prezentate în decembrie 2019 în Barometrul Opiniei Publice potrivit căruia, la fel, în Parlament ar accede doar PSRM, PAS și PDM.