Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialistul Ion Ceban dă vina…

Socialistul Ion Ceban dă vina pe „listele umflate de CEC” și-i cere lui Dorin Chirtoacă să-și dea demisia

Imediat după închiderea urnelor și după eșuarea referendumului de revocare din funcție a primarului general, Ion Ceban, șeful fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, a dat vina pentru eșuarea referendumului pe „listele umflate de Comisia Electorală Centrală (CEC)”. Acesta afirmă că în Chișinău nu sunt 600 de mii de alegători așa cum rezultă din listele electorale întocmite de CEC.

„Atunci când facem unele calcule, nu trebuie să facem referință la acele date pe care ni le furnizează CEC-ul, pentru că dacă luăm în calcul datele CEC-ului, atunci în Chișinău trăiesc un milion de oameni. În Chișinău demult nu mai sunt nici măcar 500-600 de mii de persoane. Să fie foarte clar. Acest lucru îl arată fiecare scrutin pe care-l avem în municipiul Chișinău”, a declarat Ceban imediat după închiderea secțiilor de votare.

„Cei care au venit azi la vot sunt aproape 40% din cei care au votat în 2015. Reiterez, în primul tur, în 2015, au votat 296 de mii de oameni și în al doilea tur au votat 305 mii oameni. Iată ăsta este potențialul Chișinăului, dar nu listele umflate de CEC și alte instituții. Noi nu avem demult un milion de oameni în Chișinău”, a adăugat Ceban.

Totodată, socialistul i-a cerut lui Dorin Chirtoacă să demisioneze declarând că acesta are șanse mici să mai revină la primărie din cauza dosarului în care figurează. „Eu am mari dubii că Chirtoacă se întoarce în fotoliul de primar. Dacă vrea cu adevărat ca lucrurile să meargă cumva înainte, ar fi foarte bine să-și dea demisia. La propriu”, a declarat Ceban.

Referendumul de astăzi, 19 noiembrie 2017, privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, a eșuat din cauza prezenței mai mici decât cea necesară pentru validarea plebiscitului.