România în stradă: mii de oameni au ieșit la proteste

Noi proteste de amploare sunt în desfășurare duminică seara în Bucureşti şi în zeci de oraşe din România. 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au cheamat românii să ceară în stradă retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun iniţiatorii protestelor, notează digi24.ro

Până la acest moment, sunt 45.000 de oameni care protestează în toată România. Protestele au fost anunațate la Bucureşti şi în aproape alte 80 de oraşe din România și din străinătate.

Organizatorii susţin că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010 şi continuă prin a spune că toate măsurile adoptate de Guvernul actual vor „arunca” România în afara Uniunii Europene şi a NATO.

Fostul premier al României, Dacian Cioloș și-a anunţat prezența în stradă alături de protestatari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Paulică

  Dezordinile din România sunt organizate de președintele neamț Klaus Iohannis. Acest pârț mic, Dacian Cioloș este omul lui Klaus Iohannis. Când Dacian Cioloș era prim-ministru Klaus Iohannis numea guvernul “guvernul meu”!

  • Alex TM©

   Nu cred că Cioloş e omul lui Iohannis (nici Iohannis a lui Ciolos). Numirea lui Cioloş i-a venit lui Iohannis în plic de la Bruxelles. Ambii alogeni sunt coechipieri în echipa a carei “căpitan” nu e de prin părţile noastre…

 2. Traian Harașosfetiuc

  CE SE PETRECE ACUM ÎN ROMÂNIA?

  Alegerile legislative din 2016 au avut loc în data de 11 decembrie 2016 și s-au încununat cu înfrângerea zdrobitoare a partidelor de dreapta. Astfel PSD – 45,47 %, PNL – 20,04 %, USR – 8,87 % și ALDE – 5,62 %. Partidele de stânga au format alianța de stânga PSD – ALDE cu majoritate confortabilă de 51,09 % împotriva celor de dreapta cu numai 28,87 %.

  Acum acei care au pierdut cu brio alegerile legislative și sunt o mică minoritate agresivă și gălăgioasă vrea să conducă România în frunte cu președintele neamț vorbitor pe silabe de limbă română Klaus Iohannis și fostul prim-ministru pârțul zbârcit Dacian Cioloș. N-o să le meargă, fiindcă guvernul de coaliție de stânga PSD-ALDE Mihai Tudose menține România în topul dezvoltării PIBului în UE.

  România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6% comparativ cu perioada similara din 2016, conform datelor preliminare publicate marți 14 noiembrie 2017 de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

  • Alex TM©

   De acord, cu rezerva că sintagmele “de stânga” şi “de dreapta” şi-au cam pierdut sensul. Măsura PSD de trecere a obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat numai “de stânga” nu e … şi mai sunt şi alte exemple, inclusiv inverse – măsuri de stânga luate de partide de dreapta. “Clasa politică” semianalfabetă a făcut din doctrinele politice nişte struţo-cămile.

 3. LanceaLuiHoriaSus

  Bravo, Alex TM – o viziune lucidă. Iar voi, cornoraţilor, Vanghele, Paulică şi Traian Haraşosfetiuc – cât primiţi pentru trolling ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *