Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția PDM la contramanifestația de…

Reacția PDM la contramanifestația de ieri, dar și la „călătoria” telefonului unui deputat ACUM

Purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gamurari, respinge acuzațiile precum că manifestația de ieri împotriva Blocului ACUM ar fi fost organizată de Partidul Democrat. Acesta susține că PDM nu a avut nicio atribuție la această manifestație, chiar dacă printre protestatari a fost identificat și un activist din rândurile partidului.

„Nu este pentru prima dată și nu este de mirare că reprezentanții ACUM încearcă să învinuiască PDM de orice eveniment care nu le convine. Faptul că printre manifestanți, cel puțin despre unul dintre ei se spune că e activistul PD, nu poate fi argumentat că manifestația a fost organizată de PDM. Cunosc practica internațională și presupun că în rândurile respective puteau fi și reprezentanți ai altor partide, inclusiv cei care nu susțin PDM. Reprezentantul respectiv a participat ca și persoană fizică și nu a avut nicio indicație de la partid”, a declarat Vitalie Gamurari.

Deputatul Blocului ACUM, Dan Perciun, susține că în timpul manifestațiilor din centrul Capitalie i-ar fi fost furat telefonul mobil. Deputatul a scris pe pagina sa de Facebook că unul dintre tinerii care au manifestat împotriva Blocului ACUM, i-ar fi înhățat telefonul, iar ulterior ar fi mers cu el la sediul Partidului Democrat. Purtătorul de cuvânt al democraților susține însă că PDM nu are nicio legătură cu acest incident.

„Sunt jurist și am observat că se încearcă să se facă o legătură cauzală. Este o încercare de a demonstra legătura că manifestația a fost organizată de PDM. Sunt declarații neargumentate și care nu au probe. Ca jurist, mă expun că în cazurile date trebuie sesizate organele de anchetă ca să investigheze cazul”, a precizat Gamurari.

Reprezentanții Blocului ACUM au organizat joi, 23 mai, un flash mob în fața Guvernului R. Moldova împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp, un grup de necunoscuți au organizat o contramanifestație, scandând înjurături la adresa reprezentanților Blocului ACUM.